26 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

protest la alexandria

Protest inedit la Alexandria: Oamenii au strigat împreună, dar s-au înțeles separat (FOTO/VIDEO)

Protest la Alexandria. Lupta politică a reușit să dezbine o țară întreagă. Persoane care, până mai ieri își dădeau mâna, astăzi sunt la un pas să-și dea în cap numai pentru că au simpatii politice diferite. Pe de o parte, sunt cei care au cerut abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 13, iar acum solicită și demisia Cabinetului Grindeanu.

De cealaltă parte sunt simpatizanții PSD care îi cer președintelui Klaus Johannis să demisioneze. Și, dacă în alte orașe ale țării cele două tabere au scandat la distanță de câțiva kilometri, în Alexandria ”armatele” au fost față în față.

Protest la Alexandria: în această seară protestatarii s-au împărțit în două tabere

Protest inedit la Alexandria. 50 de persoane au protestat, pentru a 7-a zi consecutiv, împotriva Guvernului Grindeanu. După ce au reușit să-l facă pe prim-ministrul României să abroge ordonanța privind modificarea codurilor penale, aceștia vor demisia întregului Cabinet Grindeanu. Locul de întâlnire al acestora a fost, ca de fiecare dată, platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria.

De această dată, însă, nu au fost singuri. Lor li s-au alăturat alți 20 de protestatari. Înarmați cu portavoci, cei din urmă au scandat împotriva președintelui Klaus Johannis: ”Jos Iohannis” sau ”Iohannis la pușcărie”!

Cele două tabere erau separate de jandarmi, dar pe toată durata protestului s-au șicanat constantant. Singurele minute liniștite au fost cele în care protestatarii anti-Guvern au început să intoneze Imnul Național al României și ambele tabere au cântat în același glas.

În urmă cu o săptămână Guvernul a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale. Acest lucru a scos românii în stradă. La presiunea străzii, premierul a decis abrogarea ordonanței.