25 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

frig, ninsori și vânt puternic

Meteorologii anunță: frig, ninsori și vânt puternic în Teleorman

Frig, ninsori și vânt puternic. Asta ne pregătește vremea, în perioada următoare, ceea ce înseamnă că iarna nu se dă dusă atât de ușor.

Teleormăneni, îmbrăcați-vă bine, pentru că frigul revine cu forțe proaspete. Meteorologii anunță o răcire a vremii, începând de astăzi. Vor fi temperaturi negative și pe timpul zilei, ninsori și vânt puternic.

Vremea area va debuta cu lapoviță

”Până pe 9 februarie vor fi precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp. În sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea se vor cumula pe arii restrânse peste 30…40 l/mp. În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona județului Teleorman) la început vor fi mai ales ploi. Din a doua parte a zilei de miercuri, 8 februarie, acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Frig, ninsori și vânt puternic în Teleorman

Senzația de răcire a vremii va fi accentuată și de vântul care va avea intensificări.

”Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h şi izolat 65 km/h”, avertizează meteorologii.

Și joi vremea va fi rece pentru această dată, în Teleorman. În plus, cerul va avea înnorări și în prima parte a zilei, trecător, va mai ninge slab.

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor scădea treptat, redevenind și pe timpul zilei negative. Dacă la noapte în Alexandria, de exemplu, se vor înregistra minus 2 grade, joi noapte mercurul din termometre va indica minus 6 grade, urmând ca vineri să suportăm o temperatură nocturnă de minus 9 grade Celsius.