29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Primarul Drăgușin condamnă epurarea politică în școlile din Alexandria

Mandatele directorilor unităților de învățământ sunt aproape de expirare. Din păcate, între susținerea concursurilor noilor directori și începerea noului an școlar este o diferență de câteva săptămâni. Pentru a nu crea haos, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a recomandat ca mandatele actualilor directori să fie prelungite până la finalizarea concursurilor. În ciuda acestei recomandări, în Teleorman se pregătesc schimbări pe bandă rulantă. Edilul-șef al Alexandriei, primarul Victor Drăgușin amenință că dacă nu se va respecta decizia ministrului Cîmpeanu nu va semna contractele de management administrativ financiar, în lipsa cărora nu pot fi asigurate finanțarea de bază și finanțarea complementară.

”Am fost înștiințat, de mai multe cadre didactice, că astăzi urmează să fie schimbați din funcție mai mulți directori din unitățile de învățământ. De ce? Pentru că așa vrea conducerea județeană a PNL, care acum ”face și desface” listele cu ”câștigători”. Pentru ei nu contează ce a decis ministrul Cîmpeanu și nici continuitatea pentru buna organizare a începutului de an școlar, nici performanțele celor pe care îi vor înlăturați, contează doar să mai  rezolve din obligațiile politice.

Domnule ministru al educației, doamnă inspector școlar general, domnilor membri ai consiliului de administrație al ISJ, vă solicit ca până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea posturilor ce rămân vacante, prin expirarea mandatelor, să dați deoparte orgoliile și interesele politice pentru a nu bulversa din nou activitatea în unitățile de învățământ, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an, și să prelungiți mandatele actualilor directori, ale căror competențe au fost certificate, atât prin promovarea unui concurs organizat de Ministerul Educației, cât și prin rezultatele pe care aceștia le-au obținut de când sunt la conducerea acestor unități.

Vă comunic pe această cale, deși am făcut acest lucru și prin adrese oficiale, că în situația în care în mod arbitrar și cu un interes vădit politic o să încălcați recomandările Ministerului Educației de a acorda continuitate actualilor directori, nu voi semna contractele de management administrativ financiar, în lipsa cărora nu pot fi asigurate finanțarea de bază și finanțarea complementară.

Cu speranța că ”școlile nu sunt sedii de partid și actul educațional și viitorul tinerilor trebuie să ocupe primul loc”, aștept deciziile dumneavoastră în interesul și pentru susținerea educației”, este mesajul ferm al primarului Alexandriei, Victor Drăgușin.