11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Prietenie inedită! Tanti Dida a fost vizitată din nou de jandarmi! FOTO

Jandarmii din Teleorman au legat o prietenie mai puțin obișnuită. În urmă cu aproape 2 ani, aceștia au aflat de o bătrânică de 81 de ani din comuna Țigănești care trăiește la limita subzistenței, uitată de lume și de autorități, având alături, drept companion, doar o pisică. Jandarmii au prezentat cunoscuților cazul bunicii și au reușit să strângă mai multe obiecte și alimente pentru aceasta, așa că au hotărât să îi facă o vizită.

Georgeta Rădoi, sau mamaia Dida, așa cum o alintă noii săi prieteni, își trăiește viața, la cei aproape 82 de ani ai săi, de pe o zi pe alta. De ceva timp, însă, jandarmii teleormăneni o vizitează cât pot de des, încercând, astfel, să-i mai aline singurătatea și să se asigure că are ce pune pe masă și cu ce să se încălzească pe timp de iarnă.

Pe acceași temă: Nu are ce mânca și nici lemne de foc, dar are două suflete care îi țin de cald

Într-o cămăruță aflată la marginea comunei Țigănești, în câmp, își duce traiul mamaia Dida, o bătrână cu privire tristă, dar caldă, pe care familia a respins-o și care nu are niciun venit stabil. Singurele suflete pe care le are alături sunt pisicile și un cățel.

Aflându-i povestea tristă, jandarmii teleormăneni au hotărât, în urmă cu doi ani, să încerce să o ajute cu ce pot. Așa s-a legat o prietenie strânsă. Iar starea bunicii Dida pare că se îmbunătățește de la o vizită la alta, spun jandarmii.

Astăzi, mamaia Dida a primit, prin intermediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman, alimente și produse de igienă donate de oameni cu suflet mare care au aflat de povestea acesteia.