11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Președintele PSD Teleorman anunță extinderea rețelei de apă și canalizare

Într-un efort de a îmbunătăți calitatea vieții și de a asigura accesul la servicii de bază pentru locuitorii județului Teleorman, a fost inițiat un proiect semnificativ pentru extinderea infrastructurii de apă potabilă și canalizare. Proiectul este condus de Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman și o figură proeminentă în cadrul Partidului Social Democrat (PSD). Acest proiect își propune să aducă servicii vitale în 13 localități rurale din regiune.

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Teleorman, s-a realizat un pas crucial cu aprobarea studiului de fezabilitate, a costurilor proiectului și a indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect de dezvoltare regională. Decizia unanimă a deschis calea pentru semnarea unui acord de finanțare și, ulterior, pentru începerea procesului de licitație.

Proiectul are ca scop abordarea unei nevoi urgente din județul Teleorman prin extinderea infrastructurii pentru furnizarea apei potabile și gestionarea apelor uzate. Cele 13 localități țintite vor beneficia semnificativ de pe urma acestei inițiative, având în vedere că se confruntă de mult timp cu provocări legate de accesul la apă potabilă sigură și servicii de canalizare adecvate.

Scopul principal al proiectului este de a furniza acces fiabil la apă potabilă curată și sigură pentru locuitorii localităților vizate. Acest lucru va îmbunătăți nu numai sănătatea și bunăstarea populației, ci va îmbunătăți și condițiile generale de trai.

Pe lângă furnizarea apei potabile, proiectul se va concentra pe modernizarea facilităților de igienă, asigurând o gestionare corespunzătoare a apelor uzate și reducând poluarea mediului. Acest lucru va contribui la un mediu mai sănătos și mai durabil în județul Teleorman.

Accesul la apă curată și igiena îmbunătățită sunt esențiale pentru dezvoltarea economică și progresul social. Infrastructura adecvată va facilita creșterea afacerilor locale și va îmbunătăți calitatea vieții pentru locuitori.

Proiectul ambițios condus de Adrian Gâdea și susținut de Consiliul Județean Teleorman aduce mari promisiuni comunităților rurale din regiune. Cu acces îmbunătățit la apă curată și facilități de igienă modernizate, locuitorii pot privi cu optimism către un viitor mai luminos și mai sănătos. Această inițiativă exemplifică angajamentul pentru progres și dezvoltare în județul Teleorman și demonstrează cum liderii regionali pot avea un impact semnificativ asupra vieții cetățenilor lor.