11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Microbuze școlare electrice – o evoluție verde pentru elevii din Teleorman

În județul Teleorman, educația și protejarea mediului au devenit priorități deosebit de importante, cu eforturi semnificative depuse de către președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, liderul PSD Teleorman.

Un pas major în această direcție a fost semnarea unui contract de finanțare pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate elevilor din această regiune. Acest proiect, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un exemplu concret de îmbinare a dezvoltării sustenabile cu accesul la educație pentru copiii din zonele defavorizate.

Achiziționarea Microbuzelor Electrice

La sediul Guvernului României, s-a semnat un contract crucial între Ministerul Educației și Consiliul Județean Teleorman pentru achiziționarea de microbuze electrice. Această inițiativă are ca scop principal facilitarea accesului elevilor din 27 de localități rurale din Teleorman la educație, în special în zonele defavorizate cu populație scăzută. Alegerea vehiculelor electrice pentru transportul școlar nu numai că va sprijini educația, dar va contribui și la protejarea mediului înconjurător.

Finanțare prin PNRR

Acest proiect este finanțat prin PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență, o inițiativă guvernamentală cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică și socială durabilă în România. Parte din acest plan vizează dezvoltarea unei rețele de școli verzi și achiziționarea de vehicule „verzi,” cum ar fi microbuzele electrice, pentru a reduce impactul asupra mediului și a promova transportul ecologic.

Extinderea Proiectului

Potrivit liderului PSD Teleorman, Adrian Gâdea, pe data de 8 septembrie, a fost depusă o nouă cerere de finanțare pentru achiziționarea de microbuze școlare electrice, care vizează încă 15 localități din județ. Acest lucru arată angajamentul continuu al autorităților din Teleorman pentru protejarea mediului și dezvoltarea sustenabilă, în special în ceea ce privește infrastructura educațională.

Proiectul de achiziționare a microbuzelor școlare electrice din Teleorman este un exemplu elocvent al eforturilor depuse pentru a îmbina accesul la educație cu protejarea mediului. Acesta demonstrează că prioritățile educaționale pot merge mână în mână cu preocuparea pentru schimbările climatice și dezvoltarea sustenabilă. Prin inițiative precum aceasta, județul Teleorman face un pas important către un viitor mai verde și mai prosper pentru elevii săi.