12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Prelungirea perioadei de recenzare

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației şi Locuințelor a hotărât prelungirea perioadei de colectare din teren a datelor până la 24 iulie 2022. Astfel, persoanele care nu s-au recenzat, mai au la dispoziție încă 11 zile, recenzarea fiind obligatorie.

Cei care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Populația este rugată să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare politicilor publice naționale și locale, în domeniul economic și social.

În Zimnicea a fost amenajat la sediul Primăriei un punct fix pentru efectuarea recenzării persoanelor, fără deplasarea recenzorilor la domiciliul acestora.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, conducerea orașului Zimnicea îi roagă pe cetățeni să consulte site-ul www.recensamantromania.ro

Maria Bazavan