24 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

rezultate bacalaureat 2017

Pregătiri pentru începerea școlii! Aproape 5.300 de elevi se întorc, de mâine, la școală

Aproximativ 5.300 de elevi din judeţul Telorman se întorc, de mâine, la școală! În toate unităţile de învăţământ din judeţ au fost aplicate măsuri menite să îi protejeze pe elevi și profesori împotriva infectării cu noul coronavirus.

Elevii din Teleorman așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă, de mâine, la școală, pentru a-și revedea o parte din colegi și profesori și pentru a-și pune la punct materia pentru BAC și Evaluarea Națională. Pentru a le asigura elevilor toate condițiile impuse de pandemia de Covid-19, școlile au fost deja pregătite.

La Colegiul Național Pedagogic Mircea Scarlat, de exemplu, căile de acces în instituție au fost semnalizate, au fost montate dispensere cu dezinfectant, iar băncile din clase au fost marcate, astfel încât elevii să știe exact unde să se așeze pentru a păstra distanțarea fizică. Nu vor fi mai mult de trei ore de cursuri într-o zi, iar într-o clasă va învăța aceeași grupă de elevi. La intrarea în școală, elevii vor purta măști de protecție.

Indiferent de măsuri, însă, elevii din Teleorman așteaptă cu nerăbdare începerea cursurilor. Andreea este elevă în clasa a XII și vrea să își aprofundeze, la școală, cunoștințele pentru BAC. Are, însă, un sentiment de regret pentru că nu va putea să participe, alături de colegi, la festivitățile de final de liceu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, aproximativ 5.300 de elevi de clasa a 8-a și a 12-a vor reveni, mâine, la școală, pentru a-și pune la punct materia pentru examenele naționale.