29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Un polițist băut a omorât o femeie și a fugit de la locul faptei

Grav accident de circulație petrecut pe raza comunei Islaz din județul Teleorman. Un polițist de la Postul de Poliție Transporturi Corabia aflat în timpul serviciului, dar la volanul autoturismului personal, a omorât o femeie, iar pe alta a rănit-o și a fugit de la locul faptei. A fost prins în scurtă vreme și arestat.

O femeie în vârstă de 61 de ani din comuna Islaz, județul Teleorman și-a pierdut viața într-un mod brutal. Ea a fost lovită în plin de un autoturism condus de un polițist de la Postul de Poliție Transporturi Corabia, aflat în timpul serviciului. Mai mult decât atât, omul legii nici nu s-a uitat în urmă să vadă ce a făcut și a încercat să fugă. N-a reușit să scape și asta pentru că a fost tras pe dreapta la în scurt timp de polițiștii din Islaz.

Polițistul era băut

Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,90 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Turnu Măgurele pentru prelevarea de sânge. Testele au indicat o concentrație de alcool în sânge de 1,75 la mie. În aceste condiții polițiștii teleormăneni i-au ridicat acestuia arma din dotare, fiind în timpul serviciului și l-au reținut pentru 24 de ore.

”În timp ce trei femei, în calitate de pietoni, se deplasau pe partea dreaptă a Drumului Județean 642, pe raza comunei Islaz, din direcția fluviului Dunărea către centrul comunei, în dreptul primăriei, un autoturism a lovit una dintre femei în vârstă de 61 de ani din comuna Islaz care a decedat și a rănit ușor o altă femeie. Conducătorul autoturismului nu a oprit, părăsind locul accidentului. În comuna Moldoveni a fost oprit de polițiști”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole.

Multe capete de acuzare

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele”.

Polițistul din Corabia a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.