28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

ambulanţă

Număr record de solicitări către Ambulanță, în zilele de Crăciun

Număr record de solicitări ale teleormănenilor, către Ambulanță, în zilele de Crăciun. Aproape 700 de oameni au avut nevoie de intervenția salvatorilor ambulanțieri, de vineri dimineață și până astăzi de dimineață.

În zilele de Crăciun, ambulanțierii au intervenit și pentru salvarea unui pacient hipotermic. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din comuna Năsturelu, găsit de salvatori aproape înghețat și în stare de ebrieate.

Tot în aceste zile, cei de la Ambulanța Teleorman au rezolvat și două cazuri sociale. Ei au luat de pe stradă două persoane, o femeie de 61 de ani și un bărbat de 60 de ani, ambii din Alexandria.

A crescut numărul pacienților cu dureri abdominale

Sărbătoarea Crăciunului a fost nefastă pentru zeci de teleormăneni. Mulți și-au propus să dea gata în timp record toate preparatele specifice. Așa de face că aproape 90 de oameni au chemat salvarea pentru că au acuzat dureri abdominale sau de spate.

Alți 16 teleormăneni au suferit de intoxicații, de vineri dimineața și până astăzi.

Multe solicitări, și pentru victimele unor conflicte sau agresiuni fizice

Românii sunt, din fire, oameni pătimași, iar teleormănenii nu fac excepție. Mai ales în zile de sărbătoare, când licoarea lui Bachus este la loc de cinste în casele celor mai mulți dintre noi. Așa că nu este de mirare că, de sărbători, aproape 40 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au fost victimele unor conflicte, agresiuni fizice sau diverse accidente.

Mai grav este că, tot în această perioadă, zece teleormăneni au avut probleme psihice, iar alți trei au vrut să-și încheie socotelile cu viața.

24 de oameni au fost găsiți de ambulanțieri inconștienți, iar alți șase au căzut, pur și simplu, în stradă.

16 teleormăneni, victime ale accidentelor de circulație

Cei care au crezut că sărbătoarea Crăciunului îi ferește de necazuri și nu mai trebuie să acorde prea mare atenție la volan, s-au înșelat. 12 accidente de circulație s-au petrecut, de vineri până astăzi, în Teleorman. Incidentele s-au soldat cu 16 victime. Cel mai grav dintre accidente s-a petrecut în localitatea Scurtu Mare, acolo unde cinci oameni au fost răniți.

Pentru alți nouă teleormăneni, ambulanțierii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Este vorba despre oameni cu vârste cuprinse între 40 și 87 de ani, pentru care acest Crăciun a fost ultimul.

În total, echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman au intervenit, în week-end-ul care a coincis cu sărbătoarea Crăciunului, la 691 de solicitări. Numărul acestora este aproape dublu față de o perioadă similară obișnuită.