18 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Politicienii teleormănenii nu respectă nici măcar Armata

Se spune că „eroii nu mor niciodată”! Dar eroii din armata teleormăneană nu prezintă interes. Nici un parlamentar nu a fost prezent la ceremonia dedicată Zilei Armatei Române de la Alexandria. Mai mult decât atât, oficialitățile județene au fost numai cele din ”linia a doua”!

ziua-armatei-1

Subprefectul Liviu Dumitrașcu, vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman,  Dănuț Cristescu și viceprimarul Anghel Gică. Acestea au fost oficialitățile județene care au ținut alocuțiuni cu ocazia Zilei Armatei. Nici interesul alexăndrenilor pentru acest gen de eveniment nu mai este atât de mare ca în anii trecuți.

 

Armata Română sărbătorește 72 de ani

Ziua Armatei Române n-a mai constituit un prilej pentru politicienii teleormăneni de a se face remarcaţi, mai ales acum, în prag de alegeri parlamentare. În fiecare an, pe 25 octombrie se serbează Ziua Armatei Române, iar la Alexandria, reprezentanţii instituţiilor publice organizează ceremonialul la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial. Evenimentul a debutat şi în acest an, aşa cum era firesc, cu o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi. Ca în fiecare an reprezentanţii administraţiei publice locale, ai Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean, au ţinut scurte discursuri legate de însemnătatea Zilei Armatei Române.ziua-armatei-3

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor. Au adus un omagiu eroilor ţării reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, ai filialelor partidelor politice, ai Parlamentului României şi ai serviciilor publice deconcentrate, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, dar şi reprezentanţi ai unităţilor şcolare gimnaziale şi liceale din Alexandria.

Ceremonia consacrată Zilei Armatei Române s-a încheiat cu o paradă militară. Dacă în alţi ani parada militară reprezenta un moment emoţionant pentru asistenţă, de câţiva ani încoace interesul alexăndrenilor pentru acest gen de eveniment nu mai este atât de mare. La eveniment luând parte aproximativ 50 de persoane.