7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Pieton omorât pe trecere!

Un pieton a murit după ce a fost călcat de un autoturism chiar pe trecere. Șoferul a fost reținut de poliție, iar acum și-ar putea petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Wekend extrem de alert pentru polițiștii din Teleorman. Aceștia au intervenit la peste 400 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 380 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 117.000 de lei și au reținut 20 de permise de conducere pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

Cel mai grav eveniment rutier a avut loc chiar pe raza municipiului Alexandria, în zona spitalului județean. Un pieton a murit după ce a fost călcat de un autoturism chiar pe trecere.

”Polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe raza municipiului Alexandria, în zona spitalului județean.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 26 de ani din comuna Plosca, județul Teleorman, conducea un autoturism pe strada Dunării, din direcția Nanov către strada Doctor Stâncă, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton (o femeie în vârstă de 71 de ani din municipiul Alexandria) angajat regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni, acroșându-l. În urma impactului pietonul a decedat”, se arată într-o informare a Poliției Teleorman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.