Pesta porcină se extinde! 4 porci dintr-o gospodărie din Scrioaștea au fost infectați

Pesta porcină se extinde în tot județul Teleorman. Ultimul caz descoperit și confirmat se află în localitatea Scrioaștea!

Un nou caz de pestă porcină

Încă un caz de pestă porcină africană a fost confirmat, în ultimele ore, în județul Teleorman. Este vorba despre îmbolnăvirea a 4 porci din gospodăria unei familii din localitatea Scrioaștea. Din fericire, autoritățile nu au luat decizia uciderii în masă a animalelor din gospodăriile vecinilor.

Pesta porcină nu afectează omul

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100 la sută pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin şi nici tratament. Singurele metode de prevenţie eficiente sunt menţinerea unui nivel înalt de biosecuritate la ferme şi gestionarea rapidă şi eficientă a posibilelor focare de boală – raportare, restricţii privind mişcarea animalelor, a produselor şi subproduselor provenite de la porcine, sacrificarea animalelor susceptibile şi controlul circulaţiei animalelor.

Potrivit autorităţilor veterinare, pesta porcină africană nu afectează şi nu se transmite la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, însă există un impact la nivel social şi din punct de vedere economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *