Pericol de explozie în Gara Videle. Traficul feroviar a fost închis VIDEO

Pericol de explozie în Gara Videle! ,Dintr-un vagon de marfă a fost observată scurgerea unei substanțe periculoase – propilenă. Pentru că exista riscul unei explozii, trenurile care circulau pe traseul Bucureşti Nord – Roşiori – Craiova – Timişoara, şi tranzitează staţia Videle, au fost oprite în gările de pe traseu.

Pericol de explozie în Gara Videle

Pericol de explozie în gara Videle din cauza unor scurgeri de propilenă din vagonul unui tren de marfă.

“În jurul orei 09.00, pe numărul unic de urgenţă 112 am fost alertaţi de faptul că de la un vagon cisternă aflat în Gara CFR Videle sunt scurgeri de gaze (propilenă, gaz similar cu propanul, extrem de inflamabil).

La faţa locului s-au deplasat imediat 2 echipaje, cu 1 ASAS şi 1 CBRN. Garnitura a fost trasă pe o linie secundară, la o distanţă de siguranţă faţă de staţia CFR, zona a fost balizată, se asigură măsuri PSI până la sosirea unei echipe a operatorului economic căruia îi apartine vagonul pentru a remedia problema tehnică”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Telorman, Gelu Dragomir.

Traficul feroviar a fost reluat

După 2 ore şi jumătate, traficul feroviar a fost reluat în stația Videle.

“Traficul feroviar pe raza staţiei Videle a fost reluat în condiţii de siguranţă, începând cu ora 11.05, pe liniile 1-6, vagonul din care s-au înregistrat scurgeri de conţinut fiind scos din compunerea trenului şi retras pe o linie secundară”, se arată într-un comunicat de presă al CFR.

Mai multe trenuri au fost oprite în tot acest timp în gările Grădinari, Vadu Lat şi Olteni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *