11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Ajutor de la stat pentru persoanele afectate de sărăcie

Persoanele afectate de sărăcie din comunitățile rurale și urbane, vor beneficia de ajutor de la stat. Acest tip de servicii va fi aplicat în 139 de comunități timp de 40 de luni, în cadrul proiectului “Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru reducerea sărăciei și excluziunii sociale”.

Persoanele sărace vor primi ajutor de la stat

Dacă până acum ajutoarele sociale se dădeau fără o verificare riguroasă, de această dată statul vrea, pe lângă banii pe care îi oferă, să ajute familiile aflate în dificultate.

Potrivit deputatului, Violeta Răduț, fiecare caz social va fi evaluat de o echipă mixtă, formată din specialiști în domeniul social, medical și educațional, care vor trebui să se coordoneze, astfel încât fiecare persoană să fie îndrumată și ajutată să acceseze toate serviciile de care are nevoie.

139 de comunități timp de 40 de luni

” Obiectivul Guvernului României este ca toți cetățenii să aibă oportunități egale de a participa în societate, să fie apreciați și valorificați, să traiască în demnitate, iar nevoile lor elementare să fie satisfăcute și diferențele respectate.

Persoane afectate de sărăcie din 139 de comunități rurale și mic urbane cu marginalizare severă și peste medie vor beneficia de servicii sociale integrate, adaptate tuturor nevoilor identificate, de la cele sociale, de sănătate sau educație, până la ocupare, locuire și accesul la documente de identitate.

Acest tip de servicii va fi pilotat în cele 139 de comunități timp de 40 de luni, în cadrul proiectului Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru reducerea sărăciei și excluziunii sociale, implementat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății”, spune deputatul Răduț.