20 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Pădurea nebună s-a distrus! 5 la sută din suprafaţa județului este acoperită de păduri

Zeci de oameni au participat, în acest week-end, la o acțiune de plantat puieți forestieri în județul Teleorman.  Voluntarii, reprezentanți ai Asociației Natură pentru oxigen din București au vrut, astfel, să contribuie la împădurirea unei suprafețe de 3 hectare care va deveni, peste aproximativ 8 ani, o pădure tânără de stejar.

Deficit de fond forestier

Teleormanul are un mare deficit de fond forestier, suprafața împădurită a județului însemnând mai puțin de 5 la sută din suprafața totală a acestuia. În ultimii 20 de ani, județul a pierdut, din cauza retrocedărilor și a calamităților naturale, aproape 8.000 de hectare de pădure.

Voluntarii vor să readucă la viață Pădurea nebună

Din acest motiv, aproape 50 de oameni, majoritatea voluntari ai unei asociații din București, au participat, astăzi, la o acțiune de plantare a peste 6.000 de puieți pe o suprafață de 3 hectare.

Zona împădurită în acest week-end a fost plantată cu puieți de stejar și arbuști.

Direcția Silvică Alexandria a desfășurat, în această toamnă, un program de împădurire a circa 110 hectare.

5 la sută din suprafaţa Teleormanului mai este acoperită de păduri

E arhicunoscut faptul că numele judeţului nostru vine de la sintagma turcească “deliorman”, care înseamnă pădure nebună.

Dar codrii nesfârşiţi, pe care se temeau ordiile otomane să-i străbată au rămas în legendă, doar câteva pâlcuri de pădure confirmând faptul că acum câteva sute de ani Burnasul şi Burdea aveau tot atâţia stejari câte fire de porumb au acum acum, în toamne bogate.

Doar 5 la sută din suprafaţa Teleormanului mai este acoperită de păduri.