11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Oraşul Videle se „modernizează”! Vrea să devină atracţie turistică!

Oraşul Videle a devenit unul dintre cele mai cunoscute oraşe din ţară! La o populaţie de aproximativ 11.000 de locuitori, fosta regiune petrolieră a dat ţării nu mai puţin de trei miniştri, un prim-ministru şi un primar general al Capitalei. Adriean Videanu, Răzvan Nicolescu, Carmen Dan şi, ultima, dar nu cea din urmă, Viorica Dăncilă.

Bani de la Uniunea Europeană

Autoritățile din orașul Videle, județul Teleorman, au un plan măreț. Vor ca, până în anul 2020, să atragă în oraș 1000 de turiști străini. Iar pentru acest lucru au implementat un proiect transfrontalier de peste 1 milion de euro. Banii vor fi folosiți pentru festivaluri culinare, folclorice și culturale.

Videle, zonă „turistică”

Municipalitatea din Videle speră ca tradițiile locale să îi atragă pe turiști. De aceea, cu banii de la Uniunea Europeană vor fi organizate festivaluri culinare și de folclor, un eveniment dedicat lui Marin Preda și o tabără pentru elevii bulgari.

Toate evenimentele vor fi găzduite de parcul din orașul Videle, cel mai mare din județul Teleorman. Iar pentru acest lucru, parcul va fi complet reabilitat și modernizat, tot cu bani europeni.

Locuitorii şi-au pierdut speranţa

Localnicii sunt sceptici în ceea ce privește atragerea turiștilor în orașul lor, dar sunt bucuroși că parcul va fi modernizat.

Proiectul prin care municipalitatea din Videle speră să își facă orașul cunoscut este realizat în colaborare cu localitatea Lyascovets din Bulagria.