11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

telefon, hacker

O nouă rețea de ”hackeri” a fost anihilată

Aproximativ 3.000.000 de lei. Acesta este prejudiciul cauzat de de rețeaua infracțională din care făceau parte cel puțin 23 de persoane.

”Hackerii” din Teleorman au fost ridicaţi de mascaţi în urma unei noi operaţiuni declanşate de ofițerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT.

În goana după mulţi bani făcuţi într-un timp cât mai scurt, zeci de tineri teleormăneni au îngroşat rândurile infractorilor ce se îndeletnicesc cu activităţi ce intră în sfera criminalităţii informatice.

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au documentat activitatea infracțională a 23 de persoane bănuite de spălarea banilor proveniți din înșelăciune și infracțiuni informatice.

La data de 21 ianuarie, respectiv 3 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au efectuat 18 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Teleorman și Ilfov.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2015 – 2020, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de lei, proveniți din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și infracțiuni informatice, prin firme specializate în transferuri rapide de bani și firme cu profil schimburi monede virtuale”, spun polițiștii.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.