O minoră de 15 ani şi-a provocat un avort spontan şi şi-a ucis fătul

O minoră de doar 15 ani din comuna Smârdioasa şi-a provocat un avort spontan şi şi-a abandonat fătul într-o sobă. Aceasta a născut singură în baie, dar de frica părinţilor l-a omorât.

Caz incredibil petrecut în judeţul Teleorman. Polițiștii din cadrul IPJ Teleorman au fost sesizați de către cadrele medicale ale spitalului din Alexandria cu privire la faptul că la unitatea spitalicească a fost adusă o minora în vârsta de 15 ani care și-ar fi provocat un avort la domiciliu.

O minoră de 15 ani şi-a provocat un avort spontan şi şi-a ucis fătul

În urma investigaţiilor, polițiștii au stabilit că minora locuiește împreună cu părinții în comuna Smârdioasa și în după-amiaza zilei de 30 martie ar fi născut singură în baie, părinții acesteia neavând cunoștința de faptul că aceasta ar fi fost gravidă și ar fi ascuns fătul în soba dintr-o cameră.

Cadavrul fătului a fost ridicat de către reprezentanții Serviciului de Medicină legală Teleorman în vederea efectuării necropsiei. Pe numele minorei a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “uciderea sau vătămarea nou-născutului săvârșită de către mama”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Tot mai multe mame minore

Numărul minorelor care rămân însărcinate este în creștere, în județul Teleorman. În lipsa unei educații adecvate, tot mai multe fete aleg să devină mame la vârste la care alte copile încă se mai joacă cu păpușile. Medicii atrag, însă, atenția că o sarcină avută până la 18 ani prezintă riscuri atât pentru mamă cât și pentru copil.

Statistici înfiorătoare

Cele mai multe copile care devin mame provin din mediul rural și din familii dezorganizate. În aproximativ două luni și jumătate, de la începutul anului și până în prezent, 10 copile cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani au fost înregistrate în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

O sarcină la vârste fragede are impact devastator asupra adolescentei care devine mamă, atenționează specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Nici organismul unei fete de 14 sau 16 ani nu este pregătit, din punct de vedere fiziologic, să mențină o sarcină, ceea ce poate pune în pericol sănătatea acesteia.

Și bebelușul poate avea o serie de probleme la naștere, avertizează medicii neonatologi.

Specialiștii din Teleorman spun că numărul fetelor care rămân însărcinate este într-o creștere alarmantă. Soluția pentru această problemă, spun ei, ar fi, pe de o parte, o mai mare implicare a medicilor de familie și introducerea orelor de educație sexuală în școli.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *