Acces mai facil la sănătate pentru români

Acces mai facil la sănătate pentru români. Deputații au votat Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii privind reforma în sănătate. Potrivit acestuia, un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet, precum și a unui punct de lucru secundar, în altă unitate administrativ-teritorială.

Aleșii din Teleorman au votat proiectul de lege

Printre cei care au votat acest proiect de lege se află și deputatul de Teleorman, Violeta Răduț.

”Am votat în plenul Camerei Deputaților Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în sănătate. Prin această modificare, un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet, precum și a unui punct de lucru secundar, în altă unitate administrativ-teritorială, situat la mai puțin de 15 km față de cabinetul propriu, unde nu funcționează alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă asigură un program fracționat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază.

În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienți pe listă. Acest lucru era necesar, având în vedere decizia Colegiului Medicilor din România, care acordă dreptul unui medic de familie de a deschide mai multe puncte secundare de lucru”, explică deputatul Violeta Răduț.

Acces mai facil la sănătate pentru români

”Un alt factor important îl reprezintă lipsa medicilor de familie, în special în mediul rural, în localitățile urbane slab dezvoltate, cu o populație restrânsă și în continuă scădere, precum și dificultatea momentană de a atrage noi medici de familie dornici să-și deschidă cabinete de medicină de familie.

Prin adoptarea acestui Proiect de lege, dar și prin sumele alocate Sănătății pin Legea bugetului, PSD demonstrează deschiderea și interesul de a îmbunătăți condițiile medicale, asigurându-se un acces mai facil la servicii medicale pentru toți cetățenii”, a mai spus deputatul teleormănean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *