11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

O locuință a fost cuprinsă de flăcări! O persoană a suferit arsuri

O femeie a încercat să stingă incendiul izbucnit la propria locuință, dar a suferit arsuri. Mama acesteia, paralizată, a suferit un atac de panică.

Pompierii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Cătunu, comuna Poeni.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei bucătării și la tavanul din lemn al locuinței, pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil.

Până la sosirea salvatorilor, proprietara locuinței, o femeie de circa 89 de ani, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către vecini, prezentând un atac de panică, iar fiica acesteia, de 62 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței.
Ambele persoane au fost preluate de către echipajul SMURD care le-a acordat primul ajutor calificat, ele refuzând apoi transportarea la spital.
Pompierii au stins incendiul în mai puțin de o oră, în limitele găsite, fiind salvată cea mai mare parte a casei de locuit și anexele gospodărești. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o butelie montată necorespunzător, ce prezenta scăpări de gaze, acestea aprinzându-se la încercarea proprietarei de a face mâncare.