6 martie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Intervenție ambulanta

O gravidă putea să moară! Ambulanța a rămas înzăpezită

Misiune de salvare deosebit de dificilă. O gravidă a fost aproape de moarte pentru că Ambulanța n-a putut ajunge din cauza drumului înzăpezit.

O gravidă a născut acasă

O ambulanță din Roșiorii de Vede care se deplasa pentru preluarea unei gravide din localitatea Siliștea Gumești a rămas înzăpezită pe Drumul Județean 703, între localitățile Ciolănești și Baldovinești. Primăria din Siliștea a intervenit de urgență cu un utilaj și a reușit să scoată autospeciala din nămeți. În tot acest timp, medicul de pe ambulanță a fost transportat la domiciliul lăuzei.

Tânara în vârstă de 27 de ani născuse deja până la sosirea medicului, dar din păcate prezenta hemoragie.

”Am fost solicitați să intervenim în localitatea Siliștea Gumești pentru a prelua o gravidă de 27 de ani aflată la a 3-a naștere. Solicitarea a fost alocată unui echipaj cu asistent medical și șofer din Roșiorii de Vede. Pe traseu, între localitățile Ciolănești și Baldovinești, autosanitara a rămas blocată în trafic din cauza troienelor de zăpadă. În sprijinul echipajului nostru, primăria Siliștea Gumești a trimis un tractor care a preluat asistentul medical și l-a transportat la domiciliul gravidei.

Ajuns la domiciliul gravidei, asistentul constată faptul că gravida născuse un făt viu, de sex masculin de aproximativ 3 kilograme. Starea nou-născutului era una foarte bună, dar lăuza prezenta hemoragie. Aceasta a fost stabilizată prin administrarea de soluții perfuzabile.

Între timp a ajuns și ambulanța care au preluat atât nou-născutul, cât și femeia pe care i-au predat la Camera de Gardă a Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede”, a declarat pentru TR News, Cristian Popescu, directorul Ambulanței Teleorman.

Ambulanța a rămas înzăpezită

Nu este singura ambulanță rămasă înzăpezită. O ambulanță care se deplasa către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, pe Drumul Județean 679, între localitățile Mihăești și Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. La fața locului s-au deplasat un utilaj al societății care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv și un utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Seaca.

Ambulanța a fost deblocată rapid, iar ulterior a fost însoțită de un utilaj până la pacient.