29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Noi PROMISIUNI pentru drumul de mare viteză Alexandria – București! Deocamdată vorbim tot despre SF

Noi promisiuni pentru construcția unui drum de mare viteză între București și Alexandria. Din păcate și de această dată este vorba tot despre SF, adică studiu de fezabilitate. Ce înseamnă asta? O risipă financiară uriașă. Timp de 14 luni, firma câștigătoare a licitației va întocmi un raport pentru a se vedea cu exactitate dacă este nevoie de drum expres sau de autostradă. Nu este singurul SF realizat pe acest drum. Și în anii trecuți au fost realizate studii, dar acestea ”expiră” și trebuie alți bani și alți bani pentru noi SF-uri.

Anunțul privind legătura rutieră modernă între București și Alexandria a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză București – Alexandria. Asocierea de proiectanți români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei fără TVA trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în 14 luni”, spune ministrul Grindeanu.

Din păcate teleormănenii sunt sătui de studii SF. Ultimul ministru al transporturilor care a promis că între Alexandria și București va fi un drum de mare viteză a fost Cătălin Drulă. Acesta anunța încă din luna august a anului trecut licitația pentru aceste studii de fezabilitate. Vremea a trecut, ministrul Drulă a fost remaniat, iar în fruntea ministerului a ajuns Grindeanu.

”Contractul mai prevede ca Asocierea să ofere asistență tehnică pentru susținerea Aplicației de Finanțare și asistență tehnică pentru procedura de atribuire a viitoarelor contracte pentru proiectare și execuție.

Prin acest contract finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM) se urmărește creșterea eficienței economice a rețelei de transport din România; îmbunătățirea condițiilor de circulație; creșterea vitezei de călătorie între București și Alexandria; descongestionarea traficului pe rutele existente (DN6) și  îmbunătățirea conectivității la nivel regional”, mai spune ministrul Transporturilor.

Rămâne de văzut dacă și de această dată construcția drumului de mare viteză care leagă Alexandria de București va rămâne tot la stadiul de SF.