20 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

nereguli

ALEGERI PARLAMENTARE – Nereguli semnalate în procesul electoral din Teleorman

Nereguli semnalate în procesul electoral din Teleorman. Una dintre nereguli se referă la o bătaie într-o secție de votare din județ. Procesul electoral a încins spiritele. Polițiștii teleormăneni au fost chemați să intervină într-o altercație între președintele unei secții de votare și un bucureștean. Cetățeanul din capitală voia musai să voteze, deși nu avea dreptul.

”În județul Teleorman, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Dosarul, în urma unei o altercații între președintele unei secții de votare și un cetățean cu domiciliul în București. Cel din urmă dorea să voteze în respectiva secție deși nu avea dreptul. În altercație a intervenit și fiul președintelui secției de votare. Conflictul reclamat a avut loc în fața secției”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog.

La Bogdana, alegătorii ”cărați” cu mașinile

Un alt incident s-a petrecut în comuna Bogdana. Oamenii legii au fost sesizați că alegătorii sunt duși la secții cu mai multe mașini.

”Tot în Teleorman se efectuează cercetări în cazul sesizării primite de la reprezentanții unui partid politic. Aceasta face referire la faptul că în localitatea Bogdana alegătorii sunt duși la secțiile de votare cu mai multe mașini”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog.

Președintele unei secții de votare, ”vesel” în ziua alegerilor

Un eveniment inedit s-a întâmplat într-o altă secție de votare din Teleorman. Președintele secției a fost bănuit că se află sub influența băuturilor alcoolice. Incidentul s-a petrecut în localitatea Beciu. Președintele secției de votare numărul 96 a refuzat, însă, testarea cu etilotestul.

”În Teleorman a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean cu privire la faptul că președintele unei secții de votare s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice. Procesul electoral în secție se desfășoară fără probleme”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Zeci de cazuri similare, în toată țara

În întreaga țară, au fost semnalate 99 de situații de posibile fapte ilegale care au legătură cu procesul electoral și care sunt în competența de soluționare a Ministerului Afacerilor Interne.
Până la ora 15:30, au fost constatate 11 contravenții și erau în verificare 17 posibile infracțiuni pentru care sunt cercetate 16 persoane.
”Cele mai multe sesizări fac referire la coruperea alegătorilor, fraudă la vot, continuarea propagandei electorale și sfătuirea alegătorilor cum să voteze”, a spus comisar șef de poliție Monica Dajbog.