24 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

promenadă

Muzică de promenadă la ”ciuperca” din Alexandria

Teleormănenii cu vârste ceva mai înaintate îşi aduc aminte, cu nostalgie, de concertele susţinute la “ciupercă”, duminică de duminică, de către fanfarele militare existente cu mulţi ani în urmă în municipiul Alexandria.

Și pentru că primele astfel de spectacole au atras foarte mulţi alexăndreni, conducerea Primăriei Alexandria a semnat un contract cu Fanfara Bucureşti prin care aceştia concertează în foişorul din parcul central din reşedinţa judeţului.

Muzica de promenadă se aude duminică, 25 iunie

La invitaţia Primăriei Alexandria, duminică cu începere de la ora 18.00, Fanfara Bucureşti susţine pentru teleormăneni un concert extraordinar de muzică de promenadă. Concertul se va desfăşura în parcul de la cinematograf, la “ciupercă”, un loc drag inimii multor generaţii de alexăndreni şi nu numai.

Tradiție în județul Teleorman

Mai întâi a fost fanfara fostei Şcoli de minori, unde învăţau copiii instituţionalizaţi, unii dintre cei mai talentaţi membri ai fanfarei urmând şi absolvind apoi şcoli militare şi chiar Conservatorul. Ulterior, ani de-a rândul, duminica şi mai ales cu prilejul zilei naţionale a României şi principalelor sărbători din viaţa municipiului reşedinţă de judeţ, alexăndrenii au fost încântaţi de muzica de promenadă interpretată de Fanfara Unităţii Militarea 0468.

În parc fanfara cânta

Se cânta în prima parte a zilei, astfel încât să fie satisfăcute şi cele mai înalte exigenţe din partea iubitorilor de muzică interpretată de fanfară. Alteori, alexăndrenii s-au delectat cu muzica de promenadă interpretată în oraşul lor de către fanfara muzicanţilor din Uda Clocociov. Vremuri de ţinut minte, când, la Alexandria, vorba cântecului, în parc fanfara cânta!

Iată că alexăndrenii au acum din nou posibilitatea de a se delecta cu muzica de promenadă.