20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Ministrul Sănătății a vizitat spitalul suport Covid-19 de la Roșiorii de Vede

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut o vizită de lucru în Teleorman. Acesta a verificat Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede, acolo unde sunt tratați bolnavii cu Covd-19 din județ și unde mai multe cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a vrut să afle personal care este situația de la spitalul-suport Covid-19 de la Roșiorii de Vede, acolo unde sunt internați, în acest moment, 31 de pacienți infectați cu noul coronavirus, doi dintre aceștia fiind la Terapie Intensivă. Din păcate, 12 dintre pacienți fac parte din rândul cadrelor medicale. În acest context, ministrul Sănătății a verificat stocul de echiamente de protecție și materiale sanitare. Acesta spune că spitalul din Roșiorii de Vede are, momentan, suficiente stocuri, însă secția de Terapie intensivă, acolo unde nu există decât un ventilator, ar trebui dotată cât mai rapid.

Ministrul Sănătății i-a sfătuit pe medicii de la Spitalul Caritas să fie în continuare precauțiîn ceea ce privește tratarea bolnavilor de Covid-19, pentru că, spune acesta, România nu a atins, încă, vârful epidemiei.

Vizita ministrului în județul Teleorman a continuat la sediul DSVSA Teleorman, acolo unde a fost inaugurat aparatul de testare covid 19.