Medicii spitalului Caritas din Roșiorii de Vede se plâng de condiile în care lucrează

Managerul Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede a fost trimis în judecată

Medicii spitalului Caritas din Roșiorii de Vede se plâng de condițiile în care își desfășoara activitatea și spun că nu au cum să trateze pacienții bolnavi de COVID-19. Într-un memoriu semnat de 36 de medici ai spitalului, aceștia explică punctual lipsurile din Spitalul Caritas.

Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de COVID-19. Această decizie s-a luat la propunerea DSP Teleorman, în urma unei analize cu Ministerul Sănătății. Măsura nu a rămas fără ecou. Medicii s-au mobilizat și au transmis un memoriu.

Medicii de la Caritas arată lipsurile din spital

”Noi, medicii încadrați în Spitalul Municipal Caritas – Roșiorii de Vede, Teleorman, luând act de propunerea/decizia adoptată de a desemna Spitalul Municipal Caritas- Roșiorii de Vede ca și spital de tip suport pentru COVID-19, din data de 24.03.2020, vă aducem la cunoștință că în contextul pandemiei COVID-19 toate secțiile și compartimentele din spitalul nostru, semnalăm următoarele:

 1. Lipsa circuite de bio-securitate în condiții de pandemie pentru personalul medical și pentru fluxurile de pacienți
 2. Nu există suficiente rezerve de grup sanitar și media paturilor aferente unui grup sanitar este de 20 de paturi
 3. Nu există posibilitatea de oxigeno-terapie la patul bolnavilor, existând doar 5 prize de oxigen pentru 268 de paturi la nivel de spital
 4. Nu există posibilitatea de monitorizare a funcțiilor vitale a pacienților cu aparatura adecvată
 5. Nu există console pentru fluide medicale, injectomate, infuzomate, pompe de nutriție, stimulatoare cardiace, EEG, aparate de monitorizare hemo-dinamică (măsurare debit cardiac, măsurare perfuzie cerebrală), echipamente pentru intubații dificile, aparate de radiologie mobile pentru pacientul critic în contextul epidemiologic, aparate de epurare extra-renală, echipamente de aspirație individuală la fiecare pat, aparatură medicală pentru prevenirea și tratamentul hipotermiei, defibrilatoare la nivelul blocurilor operator, echipamente de analiză gaze, hemogramă, coagulare în regim de urgență, sisteme anti-poluare pentru gaze anestezice la nivelul blocului operator, etc…
 6. Lipsă personal medical de specialitate
 • existența unui singur medic ATI – fără lie de gardă
 • existența unui singur medic specialist medicină de urgență la CPU
 • existența unui singur medic infecționist
 • existența unui singur medic pediatru cu normă întreagă la secția pediatrie cu referate înaintate autorităților DSP, MS și autorități publice locale încă din 2019
 • inexistența unui medic epidemiolog la nivelul spitalului”, se arată în memoriul medicilor de la Spitalul Caritas.

Medicii amenință cu plângeri penale

Aceștia se plâng și de faptul că în Spitalul Caritas nu există computer tomograf (cel existent fiind privat), iar serviciul de radiologie imagistică nu are activitate continuă 24/7.

Medicii de la Caritas sunt deciși să meargă mult mai departe cu demersul lor.

”Suntem hotărâți să întreprindem demersurile legale, la nevoie plângere penală pentru posibila organizare defectuoasă și abuz în serviciu în vederea zădărnicirii combaterii bolilor în pandemia COVID-19”, încheie medicii de la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede.

Spitalul Caritas urmează să primească bani pentru dotare

Managerul Spitalului, Lucian Alexe spune că decizia de desemnare a spitalului pe care îl conduce pentru tratarea cazurilor de COVID-19 a fost luată în baza unor criterii pe care spitalul le îndeplinește. Alexe încearcă să-i liniștească pe medici și îi asigură că autoritățile vor lua toate măsurile pentru ca ei să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. Potrivit acestuia, în cel mai scurt timp, Consiliul Județean va aloca 300.000 lei pentru dotarea spitalului cu aparatură și echipamente necesare tratării pacienților cu COVID-19.

Înformația privind alocarea de bani spitalului caritas din Roșiorii de Vede a fost confirmată pentru TR News și de președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu. Acesta a mărturisit, că, cel puțin în județul Teleorman, nu banii sunt adevărata problemă, ci lipsa echipamentelor. În acest moment fiind foarte greu de achiziționat atât echipamente de protecție pentru cadrele medicale, cât și aparatură extrem de necesară bolnavilor cu COVID-19.

1 thought on “Medicii spitalului Caritas din Roșiorii de Vede se plâng de condiile în care lucrează

 1. Felicitari medicilor pentru obiectivitate . Daca au nevoie de martori eu si sugura ca si alti locuitori ai orasului ii vom ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *