15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

furt din buzunar

Mare atenție la buzunare! Se fură ca în codru

Teleormăneni, mare atenție la buzunare. În ultimele zile, mai mulți cetățeni ai județului nostru au fost victime ale furturilor din buzunare, poșete, genți. Hoții au acționat pe timpul zilei, în zone aglomerate, profitând de neatenția victimelor care și-au lăsat nesupravegheate bunurile.

În prima categorie de furturi, victimele au fost persoane care purtau asupra lor genți de tip rucsac. Hoții au deschis fermoarele cu care erau asigurate rucsacurile pe care victimele le purtau la spate şi au sustras din interior portmoneele. În cea de-a doua categorie de fapte au fost sustrase gențile/borsetele lăsate în sacoșele de cumpărături.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, poșete, genţi, polițiștii vă recomandă să purtaţi asupra dumneavoastră cât mai puţini bani lichizi. Evitaţi aglomeraţiile care facilitează sarcina hoţilor din buzunare. În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, manifestaţi atenţie sporită

asupra genților, borsetelor sau altor obiecte personale. Portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta/borseta nu se ţine în coşul de cumpărături. Acordați o mai mare atenție poșetei decât plaselor de cumpărături; siguranța poșetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră. Țineti întotdeauna geanta/rucsacul în față sau în lateral protejand-o cu mâna. Evitați să puneți portmoneul, telefonul sau alte bunuri de valoare în buzunarele exterioare ale genților sau ruscacurilor, chiar dacă sunt asigurate cu fermoare. Evitați să țineți banii, portmoneul sau telefonul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşe sau la vedere.