24 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Majoretele de la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat”, locul 1 la Bucharest Dance Festival

Performanța face casă bună cu Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria. După ce ne-am obișnuit ca elevii acestui liceu să câștige premii naționale și internaționale la concursurile școlare, iată că cei de la ”Peda” ne dovedesc faptul că sunt și talentați. Majoretele liceului au obținut locul 1 la Bucharest Dance Festival.

Un concurs încă tânăr, Bucharest Dance Festival, începe să prindă rădăcini și să fie cunoscut în rândul iubitorilor de dans din țară, dar și din străinătate. Scopul acestui concurs este schimbul intercultural, propagarea culturii românești peste hotare și o punte de lansare pentru dansatorii noștri.

Peste 3000 de concurenți din 15 țări

Anul acesta, la cea de-a 3-a ediție, în competiție au intrat peste 3000 de concurenți din 15 țări.

Între 18 și 20 noiembrie, Palatul Național al Copiilor din București s-a transformat într-o spectaculoasă sală de bal. Concursul care poartă amprenta Fundației de Jazz – Balet Ars Nova, a adus în prim-plan probe din mai multe genuri de dans: balet, dans contemporan, jazz, dans național/folcloric, latino, Acro Dance, Urban Dance, step sau Pom Pon.

Locul 1 pentru majoretele de la ”Peda”

La categoria Pom Pon, majoretele din Alexandria au avut de înfruntat alte 4 echipe și au făcut-o cu succes. Pentru formația ”Wild Eagles”, pregătită de profesorii de educație fizică și sport ai Liceului Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, Iulian Ciobanu și Carmen Mușat, acesta a fost primul concurs la care au participat.

Fetele au pus în scenă un număr care a impresionat prin coordonare, sincronizare, dinamism și vitalitate. Programul denumit ”Moment for life” a primit un punctaj de 59,3 puncte și locul 1 la categoria Pom Pon.

Vor participa la Dance Word Cup

Munca de zi cu zi și sacrificiile pe care le fac aceste copile pentru a se putea pregăti atât pentru școală, cât și pentru pasiunea lor, dansul, le-a fost răsplătită. Clasarea pe primul loc le-a oferit fetelor noastre o extraordinară șansă de a pătrunde în lumea internațională a dansului. “Vulturii sălbatici” au primit invitația de a participa la Dance World Cup (cupa mondială dedicată dansului). Evenimentul va avea loc în Canada.

Fetele au evoluat în fața unui juriu din care au făcut parte nume mari din lumea spectacolului, coregrafi sau dansatori. Printre aceștia s-a aflat Marco Batti din Italia, dansator pentru Eglevsky Ballet din New York și fondatorul unei școli de balet din Siena, dansatoarea și coregrafa Naike Negretti, tot din Italia ca și Paolo Londi, cunoscutul coregraf internațional.

O echipă tânără

Echipa de majorete ”Wild Eagles” a Liceului Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria are următoarea componență: Cristina Găvănescu – clasa a 11-a G, Adriana Ene și Ioana Tironeac – clasa a 11-a C, Alexandra Olteanu – clasa a 11-a C, Alexandra Marin – clasa a 11-a E, Ancuța Ciortea și Adelina Ruşanu – clasa  a 11-a B, Andreea Sișu – clasa a 11-a A, Mirabela Oancea și Andreea Chiru – clasa a 12-a A, Ana Maria Cioabă – clasa a 9-a B, Elena Cîrjan – clasa a 9-a C, Ramona Otomega și Andreea Sbîrnea – clasa a 10-a C și Evelina Guliman – clasa a 10-a E.