22 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Bilanț la 100 de zile de guvernare. Cum s-a descurcat Guvernul Dăncilă? zile libere pentru români

Luni și marți, zile libere pentru români

Luni și marți vor fi zile libere pentru români. Este oficial. Guvernul a hotărât, în ședința de astăzi, ca zilele de luni, 23 ianuarie și marți, 24 ianuarie, să fie libere.

”Executivul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Cele două zile libere se vor recupera

Conform hotărârii Guvernului, ziua de 23 ianuarie se va recupera sâmbăta viitoare.

”Astfel, potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017. Sau, prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până pe 31 ianuarie 2017. Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității”, se mai arată în comunicat.

Magistrații vor lucra

”Pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie. În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanțelor Publice”, mai anunță Guvernul României.

Angajații din sistemul privat pot beneficia și ei de cele două zile libere. Decizia îi aparține, însă angajatorului.