1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

O gravidă din Videle putea să nască în mașina de poliție

Drumurile pline de zăpadă au dat mari bătăi de cap echipelor de intervenție. Ambulanțele au intervenit cu dificultate pentru a prelua pacienții pe care să-i transporte la spital. În unele cazuri nici nu au putut să intervină. Cum este și cazul unei gravide din Videle. Aceasta a fost preluată de acasă de un echipaj de poliție.

Pe aceeași temă: ZECI DE TELEORMĂNENI AU RĂMAS CU AUTOTURISMELE BLOCATE ÎN ZĂPADĂ

”Pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112 echipajul SAJ Videle a solicitat sprijin pentru a prelua o gravidă din localitatea Banov, circulaţia în zonă fiind îngreunată, existând riscul ca ambulanţa să rămână blocată în zăpadă.

Gravida a fost preluată de poliție

Prin intermediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, la faţa locului a fost trimis un echipaj de poliţie, care a preluat pacienta şi a transportat-o la ambulanţă, aceasta fiind în asteptare în localitatea Preajba”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Teleorman.

Din fericire pacienta a ajuns în siguranţă la Spitalul Orăşănesc Videle.

Pacient cu proble cardiace, preluat de SMURD Roşiorii de Vede

Azi-noapte, paramedicii SMURD Roşiorii de Vede au fost solicitaţi să intervină la un pacient cu probleme cardiace, în localitatea Ciolăneşti Deal.

Deplasarea s-a realizat în condiţii de iarnă până în localitatea Curari unde, din cauza zăpezii viscolite, carosabilul era acoperit pe anumite tronsoane cu un strat consistent care pe alocuri depăşea un metru înălţime, existând riscul suspendării ambulanţei.

Din dispeceratul comun ISU – Ambulanţă s-a luat legătura cu personalul din Baza de lucru a Secţiei Drumrui Judeţene din municipiul Roşiorii de Vede care a trimis în sprijin două utilaje de descarcerare. Între timp, paramedicii roşioreni, conştienţi că la anumite cazuri medicale orice secundă este preţioasă, au continuat deplasarea anevoioasă, intervenind în anumite zone cu lopeţile pentru a degaja stratul de zăpadă, astfel încât pragurile create să fie trecute în condiţii de siguranţă de ambulanţă.

Până la sosirea utilajelor de deszăpezire, paramedicii roșioreni au reuşit să ajungă la persoana ce acuza probleme medicale, aceasta fiind găsită într-o stare medicală bună, stabilă, conştientă. Pacientul, un bărbat de 32 de ani, a fost monitorizat şi preluat pentru a fi transportat la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede, traseul înspre oraş fiind mult mai facil deoarece utilajele de desăpezire îndepărtaseră zăpada de pe carosabil.