19 mai 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Podul de peste râul Vedea

Lucrările la podul peste râul Vedea îl înfurie pe primarul Victor Drăgușin. Acesta cere demisia șefului SDN Alexandria

Lucrările la podul peste râul Vedea au stârnit nervii miilor de șoferi care pierd zilnic minute bune pentru a ieși sau a intra în Alexandria.

Astăzi, și primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a reacționat dur la condițiile în care se circulă pe pod.

”Astăzi traficul peste pod s-a desfășurat cu mare dificultate, sub atenta coordonare a Poliției Locale și a Poliției Rutiere. Acest lucru s-a întâmplat din cauza stării avansate de degradare a căii de rulare a podului. O altă cauză o reprezintă neefectuarea lucrărilor de întreținere necesare și numeroasele gropi apărute în asfalt în această iarnă”, spune primarul Victor Drăgușin, într-un comunicat de presă.

Victor Drăgușin dă vina pe constructor

Conform primarului Alexandriei, Victor Drăgușin, municipalitatea a fost nevoită să astupe, de mai multe ori în ultima perioadă, gropile apărute pe pod. Asta, deși astuparea acelor gropi nu se află în atribuțiile Primăriei.

”Pentru acest obiectiv se află în desfășurare o lucrare de reabilitare și consolidare. Podul a fost predat de municipalitate pentru perioada efectuării lucrărilor către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cu toate acestea, în ultima perioadă am fost nevoiți să intervenim de mai multe ori pentru a astupa gropile din asfalt și a asigura condițiile de trafic rutier.

Astăzi (n.r., luni, 13 martie 2017) vom interveni din nou. Deși acest lucru nu este responsabilitatea noastră. Deoarece pentru siguranța traficului se circulă foarte greu peste pod, s-au format cozi atât la intrarea în Alexandria, cât și la ieșire.

Vom repara temporar acele gropi, așa cum am mai făcut de trei ori în ultimul timp. Solicit public tuturor celor responsabili de această lucrare și de acest sector de drum să își ia responsabilitățile în serios. Să dea dovadă de profesionalism, să trateze această lucrare cu maximă seriozitate. Și să nu uite că sunt DIRECT RĂSPUNZĂTORI pentru siguranța șoferilor, care zilnic trec peste acest pod”, mai spune primarul în comunicat.

Primarul Drăgușin îi cere demisia șefului Secției de Drumuri Naționale

În comunicatul pe care l-a remis presei în această după-amiază, Victor Drăgușin nu se rezumă doar la a da vina pe constructor pentru traficul infernal de pe pod. El cere public și demisia șefului Secției de Drumuri Naționale Alexandria.

”Consider că în toată această perioadă, de când podul a intrat în reabilitare, șeful Secției de Drumuri Naționale Alexandria a dat dovadă de totală neimplicare și iresponsabilitate. De aceeea îi solicit public demisia.

Îi asigur pe toți participanții la trafic, care sunt obligați să îndure calvarul traficului peste pod, că voi interveni. Chiar dacă acest lucru nu intră în responsabilitatea mea, voi interveni ori de câte ori va fi nevoie pentru remedierea situației.

Mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat dovadă, tuturor participanților la trafic!”, încheie primarul Victor Drăgușin.

Reabilitarea podului, o poveste ce pare fără sfârșit

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Vedea au demarat în luna august a anului trecut și ar fi trebuit finalizate după 2 luni. Doar că starea avansată de degradare a podului a impus lucrări suplimentare.