Lampă led iluminat stradal

Iluminatul exterior este, in prezent, unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Astfel, suntem nevoiti sa ne indreptam din ce in ce mai mut catre o gandire mai ecologica.

Tehnologia moderna permite crearea unei multitudini de modele de lampi din ce in ce maiversatile, ajungandu-se, astfel, pana la variantele cu led – mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, dar si a costurilor legate de mentenanta.

Lampa led iluminat stradal asigura iluminatul public de drumuri, parcuri, trotuare, locuri de parcare, strazi, piste pentru biciclete, locuri de joaca si nu numai.

Contribuie la economisirea energiei

Noile corpuri de iluminat stradal cu led au un consum de energie electrica de de pana la 5 ori mai mic decat al becurilor conventionale, oferind aceeasi cantitate de lumina.

Lampa led iluminat stradal are o durata de viata de pana la 10 ori mai mare ca becurile conventionale, contribuind considerabil la economia bugetului local.

In cazul iluminatului stradal, becurile conventionale au un consum de la 300 la 600 W pe unitate, pe cand cele cu LED de la 100 la 200 W maximum.

Astfel, noile corpuri de iluminat stradal cu led contribuie activ la economisirea energiei electrice – pana la 40% – 80% din factura de energie.

Protectie impotriva intemperiilor

Lampa led iluminat stradal are un grad de protectie ridicat IP65, fiind protejata impotriva umiditatii si intemperiilor.

Functioneaza la capacitate maxima in conditii meteorologice deosebite, fiind totodata mai rezistente la socuri si la vibratii puternice.

Acest sistem de iluminat stradal prezinta lumina puternica la temperaturi scazute, fiind mai eficient mai eficiente in comparatie cu lampile fluorescente, care, in timpul iernii, au un grad de iluminare mai redus.

Durata de viata ridicata, costuri de intretinere reduse

Cu o durata de functionare de peste 50.000 ore, o lampa led iluminat stradal are costuri de inlocuit sau de reparat mult mai mici (50%-75%) in comparatie cu lampile clasice de iluminat stradal.

Corpurille de iluminat cu led stradal sunt facute din materiale de inalta calitate, care, impreuna cu tehnologia moderna, prezinta rezistenta si timp si implicit mai putine costuri de intretinere.

Grad ridicat de redare al culorilor

Spre deosebire de iluminatul traditional, cel cu led asigura o mai mare siguranta in public, intrucat reproduce corect culorile obiectelor (gratie gradului ridicat de redare al culorilor).

Sansele de producere a accidentelor este redusa, led-urile directionand lumina in partea de jos pe partea carosabilului si reducand cantitatea de lumina care este indreptata direct in ochii conducatorului auto.

In plus, fluxul de lumina poate fi reglat, astfel ca lampa led iluminat stradal poate fi programata sa creasca intensitatea luminii atunci cand oamenii trec pe langa un corp de iluminat, prin intermediul unor senzori de miscare.

Pornire si oprire rapida

Comparativ cu lampile fluorescente, care necesita un timp mai indelungat pentru a se aprinde la maximum intensitatiii lor (din cauza descarcarii de intensitate,vaporilor de mercur), lampile cu led-uri pentru iluminatul stradal au timpi de pornire si oprire instantanee.

Respecta certificatele RoHS, nu contin mercur sau plumb si nu elibereaza gaze toxice, in cazul unei deteriorari.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *