23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

La Zimnicea tradiția merge mai departe VIDEO

Orașul Zimnicea a fost, astăzi, în sărbătoare. Botezul Domnului sau Boboteaza reprezintă cel mai important eveniment de la începutul fiecărui an pentru întreaga comunitate zimniceană.

Credincioșii au fost la biserică, acolo unde au ascultat slujba dedicată marii sărbători de astăzi, la final fiecare primind Agheasma mare. Din programul zilei nu a lipsit Botezul Cailor, desfășurat ca de obicei în centrul orașului. Nu putea lipsi evident, recuperarea Sfintei Cruci din apele Dunării.

7 tineri temerari s-au avântat în apele Dunării pentru recuperarea Crucii, în speranța că norocosul câștigător va fi întărit și va fi ferit de toate cele rele în anul care tocmai a început. Norocosul câștigător de anul acesta este Ionuț Mitală (29 de ani), câștigător pentru a treia oara, la toate cele trei participări de până acum.

Primăria Zimnicea i-a felicitat pe toți cei 7 tineri care au înfruntat apele Dunării și i-a recompensat cu premii importante.

Cel mai sudic oraș al țării dovedește, astfel, că păstrarea tradițiilor este importantă pentru identitatea poporului nostru.