Indemnizațiile invalizilor, veteranilor și văduvelor de război vor fi majorate

Indemnizațiile veteranilor, invalizilor și văduvelor de război vor fi majorate, potrivit unui proiect de lege adoptat, ieri, în Camera Deputaților. Valoarea acestora va fi între 600 și 1.500 de lei, conform proiectului de lege.

Indemnizațiile invalizilor, veteranilor și văduvelor de război vor fi majorate

Proiectul de lege a fost prezentat și adoptat ieri, în Camera Deputaților. Din 268 de deputați prezenți, 266 au votat pentru ca marii mutilați și cei încadrați în grad de invaliditate, precum și veteranii de război și văduvele de război (dacă nu s-au recăsătorit) să beneficieze de aceste creșteri pecuniare. Printre aleșii care au votat acest proiect de lege se numără și Violeta Răduț.

”Apreciez că este o măsură a cărei necesitate nu poate fi contestată, dacă ținem cont de faptul că indemnizațiile acestora nu mai fuseseră mărite din anul 2016 și, mai ales, de faptul că recunoștința pe care le-o datorăm pentru actele lor de eroism și pentru faptul că și-au pus cu adevărat viața în slujba țării nu trebuie să piară niciodată”, spune deputatul teleormănean.

Indemnizațiile, între 600 și 1.500 de lei

”Împreună cu colegii din Comisia de muncă și protecție socială, am dat aviz favorabil Proiectului de lege, propunându-l spre adoptare cu amendamente. Astfel, cuantumul noilor indemnizații va fi:
– 1.500 lei lunar, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate;
– 1.000 lei lunar, pentru cei încadrați în gradul II de invaliditate;
– 900 lei lunar, pentru cei încadrați în gradul III de invaliditate;
– 600 lei lunar, pentru veteranii de război;
– 600 lei lunar, pentru văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit”, explică Violeta Răduț.

Un amendament se referă la faptul că soțul supraviețuitor al veteranului de război, care nu s-a recăsătorit, beneficiază de 100% din indemnizația de veteran de război și de jumătate din renta lunară, precum și de jumătate din numărul călătoriilor gratuite la care avea ori trebuia să aibă dreptul soțul decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *