Inconștiență fără margini! Primăria Alexandria se joacă cu viața oamenilor

Inconștiență fără margini casa de cultură alexandria

Inconștiență fără margini. Primarul Victor Drăgușin își bate joc de, probabil, puținele evenimente pozitive care au loc în Alexandria.

Ieri a debutat, în Alexandria, Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis, unul dintre cele mai longevive și mai apreciate evenimente culturale desfășurate în Teleorman, la care participă zeci de tineri artiști din mai multe județe ale țării, dar și cele mai mari nume ale scenei românești.

Inconștiență fără margini! Sala Casei de Cultură, deschisă, deși nu avea autorizație ISU

Festivitatea de deschidere a Festivalului Ideo Ideis a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură din Alexandria. Aceeași sală închisă, în urmă cu aproape doi ani, din cauză că nu are autorizație de securitate la incendiu emisă de ISU Teleorman.

Cum a fost, însă, posibilă desfășurarea unui eveniment într-o sală fără autorizație? Conform ISU Teleorman, Primăria Alexandria a emis un document în care solicita Inspectoratului pentru Situații de Uregnță Teleorman să desigileze sala de spectacole. În documentul respectiv, emis de Primărie, se invocau lucrări de reamenajare a sălii, nicidecum susținerea unor evenimente cu public.

Așa că aseară, zeci de suflete au fost puse în pericol, cu bună știință, chiar de cei care ar fi trebuit să le protejeze.

Ne facem, din nou, de râsul întregii țări

Neregula și minciuna celor de la primărie a ieșit la iveală după ce presa locală s-a autosesizat cu privire la imposibilitatea susținerii de evenimente cu publice în Casa de Cultură. Din acest motiv, ISU Teleorman a luat, astăzi, decizia de a resigila sala de spectacole.

Situația creată de autoritățile alexăndrene i-a pus într-o postură delicată și pe organizatorii Festivalului, niște oameni care au investit luni întregi de muncă pentru a aduce la Alexandria un eveniment de calitate. Aceștia s-au văzut nevoiți să anunțe, în această dimineață, că spectacolele care trebuiau susținute în sala de la Casa de Cultură vor avea loc, începând de astăzi, la Sala Polivalentă.

Sala de spectacole a Casei de Cultură, închisă din noiembrie 2015

Sala de spectacole a Casei de Cultură din Alexandria a fost închisă, la sfârșitul anului 2015. În urma tragediei din clubul Colectiv, și în Alexandria au avut loc controale ale ISU Teleorman. Așa s-a descoperit că sala respectivă nu îndeplinește condițiile pentru a obține autorizație de securitate la incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *