În Alexandria, gunoiul se aruncă pe drumul de centură

Drumul de centură din Alexandria a devenit ”groapă publică” de gunoi. Pentru a nu plăti în plus firmei de ridicare și colectare a gunoiului, unii alexăndrineni distrug cu bună știință mediul înconjurător aruncând gunoaie la voia întâmplării.

În Alexandria, gunoiul se aruncă pe drumul de centură

Un peisaj dezolant îţi oferă şoseaua de centură din partea de vest a Alexandriei. Fostele terase au au devenit adevărate gropi de gunoi. Toți cei care au ceva de aruncat se duc în acea zonă. Poliția Locală a început să fie mult mai vigilenTă și astfel au apărut și amenzile.

Amenzi pentru cei care își bat joc de sănătatea tuturor

”În data de 07 mai a fost surprins numitul O.C. în timp ce descărca, dintr-un vehicul, deşeuri de diferite tipuri pe domeniul public – pe drumul de centură ( tronson cuprins între Șos. Turnu Măgurele și comuna Poroschia). Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă.

În data de 10 mai a fost surprins numitul I. G. în timp ce descărca, dintr-un vehicul aparținând unei societăți comerciale din municipiu, deşeuri de diferite tipuri pe domeniul public – pe drumul de centură ( tronson cuprins între Șos. Turnu Măgurele și comuna Poroschia). Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă. În urma verificărilor efectuate la societatea comercială s-a constatat faptul că aceasta nu deținea contract privind activitatea de colectare a deșeurilor cu operator economic autorizat, fiind aplicată o nouă amendă contravențională”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale Alexandria.

Și nu sunt singurele sancțiuni. ”În data de 13 mai numitul S .M. a depozitat pe domeniul public saci cu deșeuri din construcții, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă”.

Departe de a fi cetățeni europeni

E o chestiune de rea obişnuinţă, de mentalitate care trebuie combătută de către autorităţile locale cu toată asprimea. Cu jeg la tot pasul şi cu obişnuinţa de a pune gunoiul sub preş, sub nicio formă nu ne putem considera a fi cetăţeni civilizaţi ai Europei. Poate şi un curs de educaţie sanitară a celor din astfel de zone ar fi binevenit, eradicarea zonei de boli şi focare de infecţie fiind în beneficiul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *