Protecție mai mare pentru copiii români copii de 2 ani

Grădiniţa de vară, alternativă pentru părinții care nu au în grija cui să-și lase copiii

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii pe timpul vacanței de vară au la dispoziție serviciile grădinițelor de stat. În Teleorman, de exemplu, de la începutul acestei luni, grădinițele se stat sunt deschise pentru prichindei. Instituțiile le oferă copiilor găzduire, hrană de trei ori pe zi și supraveghere din partea personalului specializat. Iar părinții pot merge liniștiți la serviciu știind că micuții lor sunt pe mâini bune. Grădinița de vară își desfășoară programul până la sfârșitul lunii august.

Program lejer și activități recreative

Grădinița de vară este o alternativă la care apelează părinții care nu au cu cine să-și lase copiii pe timpul vacanței. Și pentru că este, totuși, vacanță, micuții au program lejer, chiar dacă sunt la grădiniță. Ei se joacă, socializează cu ceilalți colegi, au activități reacreative. Grădinița cu program prelungit numărul 7 din Alexandria, de exemplu, găzduiește, în medie, aproximativ 20 de copii pe zi. Până la ora 17:00, când se termină programul de funcționare a grădiniței de vară, copiii primesc trei mese, se odihnesc la prânz și sunt tot timpul supravegheați. Iar acest lucru pare să le placă celor mici. Mulți copii spun că și-au făcut prieteni noi, cu care se joacă și interacționează.

Grădinița de vară. Mai multe instituții funcționează în această perioadă

În Teleorman sunt 9 grădinițe de stat care găzduiesc copii și pe timpul vacanței. Acestea funcționează prin rotație, de la începutul acestei luni până la sfârșitul lunii august. 5 dintre grădinițe sunt în Alexandria, 3 la Turnu Măgurele și una în orașul Zimnicea. Părinții interesați trebuie să depună o cerere la unitatea de învățământ la care vor să își lase copilul. Pe timpul vacanței de vară, micuții pot merge și la o grădiniță la care nu sunt înscriși în mod normal.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *