20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

gospodării inundate

Gospodării inundate, acoperișuri căzute și copaci smulși. Bilanțul furtunii din orele trecute

Gospodării inundate, acoperișuri căzute și copaci smulși. Acesta este bilanțul furtunii puternice care a măturat, orele trecute, județul nostru.

Teleromanul s-a aflat, timp de câteva ore, sub avertizare meteo de vânt puternic și precipitații abundente. Din acest motiv, ”au fost înregistrate câteva evenimente ce puteau pune în pericol bunurile materiale ale cetățenilor”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman.

Gospodării inundate la Videle

În orașul Videle, 6 curți au fost inundate.

”În după-amiaza zilei de ieri, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au acționat pentru evacuarea apei din 6 curți/gospodării. Apa amenința să pătrundă în locuințele sau anexele gospodărești ale cetățenilor.

Pentru restabilirea stării de normalitate, au intervenit 15 pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un autocamion, 2 motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă.

Împreună cu reprezentanții APA SERV Videle, militarii au procedat și la decolmatarea canalului principal de scurgere al orașului, astfel încât acesta să poată prelua cantitatea mare de apă de pe străzile principale.

În urma intervențiilor de evacuare a apei, pompierii au reușit să salveze bunuri materiale apreciate la suma de 60.000 de lei”, anunță ISU Teleorman.

Probleme, și la Alexandria

gospodării inundateLa Alexandria, vântul puternic a smuls copacii.

”Pompierii militari din Alexandria au fost solicitați să intervină pentru degajarea a doi arbori, unul căzut pe o cale de acces de pe strada Dunării, ce bloca intrarea printre blocurile din zonă. Celălalt, în localitatea Poroschia, pe strada Veteranilor, care era căzut pe firele electrice. Misiunile au fost efectuate fără a se înregistra probleme deosebite, cu ajutorul drujbelor de pe autospeciala de descarcerare”, precizează ISU Teleorman.

Acoperiș îndepărtat, la Zimnicea

În zona Zimnicea, furtuna aproape că a smuls un acoperiș, iar precipitațiile abundente au inundat o gospodărie.

”Militarii zimniceni au intervenit pentru îndepărtarea unei foi de tablă de la un acoperiș al unui bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul, ce amenința să cadă pe trotuar și să rănească trecătorii.

De asemenea, ca urmare a precipitațiilor abundente, militarii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Pietroșani. Intervenția, desfășurată cu ajutorul unei motopompe din dotarea autospecialei de stingere, a condus la salvarea de bunuri apreciate la suma de 10.000 de lei, apa amenințând să pătrundă în locuință”, aflăm de la reprezentanții ISU Teleorman.gospodării inundate

Incendiu, la Roșiorii de Vede

Pompierii militari roșioreni au acționat, în cursul zilei de ieri, la ora 17:20, pentru îndepărtarea unui copac, smuls parțial din rădăcini, pe strada Rahovei, ce amenința să cadă pe fațada unui bloc de locuințe și să spargă geamurile de la câteva apartamente. Cu ajutorul unui motofierăstrău, militarii au degajat zona, fără probleme deosebite înregistrate pe timpul intervenției.

De asemenea, ”un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Constantin T., de pe strada Sf. Teodor, din Roșiorii de Vede. Focul a fost stins rapid, înainte de a se propaga la întreaga casă de locuit. Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, precizează ISU.

Mii de teleormăneni, fără curent electric

Fenomenele meteo extreme de ieri și de noaptea trecută au lăsat în beznă aproape 4.000 de teleormăneni.

”Referitor la furnizarea energiei electrice, aseară, la ora 20:00, erau 13 localități afectate de defecțiunile tehnice, cu un număr de aproape 4.000 de abonați. Situația a fost remediată pe parcursul nopții de către echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman.