11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Focuri de armă pentru prinderea unor braconieri

Polițiștii din Teleorman au folosit focurile de armă pentru prinderea unor braconieri. Cei cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, toți domiciliați în comuna Dobrotești, au fost depistați pe raza localității Cucuieți, pe un fond de vânătoare.

În noaptea de 04 spre 05 aprilie, în timp ce acționau pe raza localității Cucuieți, pe un fond de vânătoare, polițiștii au observat un autoturism ai cărui ocupanți luminau câmpul cu o lampă tip proiector.

S-a procedat la somarea acestora în vederea opririi, însă nu s-au conformat, continuându-și deplasarea.

După aproximativ 5 km, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, executând două focuri în plan vertical, însă ocupanții au ignorat semnalele polițiștilor, motiv pentru care a executat alte două focuri de armă asupra anvelopelor, reușindu-se oprirea autoturismului.

Polițiștii au identificat ocupanții autovehiculului, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, toți domiciliați în comuna Dobrotești, județul Teleorman, depistând în interiorul acestuia și trei câini din rasa ogar, precum și lampa tip proiector, conectată la acumulatorul mașinii.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale. De asemenea, bărbații au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, valoarea sancțiunilor fiind de 10.000 lei.