29 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

finanțări de la Ministerul Dezvoltării

Finanțări de la Ministerul Dezvoltării. 30 de miliarde, bani pentru dezvoltare locală

Finanțări de la Ministerul Dezvoltării pentru programe de dezvoltare locală. Pentru perioada 2017-2020, Ministerul Dezvoltării pune la dispoziția primăriilor 30 de miliarde de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.  Vestea a fost dată de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea.

”Începând cu 1 ianuarie 2017, a început Programul Național de Dezvoltare Locală II. În cadrul acestuia trebuie să finanțăm, în perioada 2017 – 2020, 9.500 de obiective. Dintre acestea, 2.500 sunt creșe și grădinițe și 2.000 sunt școli (în special cele care nu au autorizație de funcționare). Alte 5.000 sunt obiective comune (alimentări cu apă, sisteme de canalizare, dispensare, drumuri, iluminat public etc.)”, a declarat Adrian Gâdea, într-o conferință de presă.

Finanțări de la Ministerul Dezvoltării. Alte 1.500 de obiective, finalizate

Până la sfârșitul anului trecut, au fost contractate peste 4.700 de obiective, dintre care s-au finalizat 1.500.

”În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală derulat până la data de 31 decembrie 2016 au fost contractate 4.774 de obiective. Astăzi sunt finalizate peste 1.500 de obiective”, a mai spus secretarul de stat, prezent, astăzi, la Alexandria.

Primăriile care au dorit să depună proiecte de finanțare la Ministerul Dezvoltării au avut ocazia s-o facă până de 17 martie. Acum, proiectele sunt în faza de evaluare.

”Ca și strategie a Ministerului, pentru perioada următoare, tot ceea ce constatăm că s-a depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală dar constatăm că s-a depus și pe unul din programele cu fonduri europene, le vom lăsa. Interesul nostru este să atragem cât mai multe fonduri europene, iar prin PNDL să finanțăm doar ce nu are șanse să atragă fonduri europene”, a mai declarat Adrian Gâdea.

În Teleorman s-au depus, până pe data de 17 martie, 342 de proiecte.