Filmul ”Moromeții 2”, în premieră, la Alexandria

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie. Însă mai multe proiecții speciale vor fi organizate în cadrul unei caravane care pornește prin țară încă de la finalul lunii octombrie. Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori.

Filmul ”Moromeții 2”, în premieră, la Alexandria

La Alexandria, filmul va putea fi văzut pentru prima dată la Sala Polivalentă, miercuri, 7 noiembrie, ora 19:00. Biletele au fost puse în vânzare online, pe Eventbook.ro, dar vor putea fi cumpărate și de la Sala Polivalentă. Prețul este de 15 lei.

Nume mari ale cinematografiei românești

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Ilie Moromete a îmbătrânit, dar tot înțelept a rămas

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Moromeții 2 s-a filmat în județul Teleorman

Filmările pentru Moromeții 2 au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat  și primul film în 1985. Pre-producția părții a doua a durat mai bine de un an – casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero.

Filmul va intra în cinematografele din județul Teleorman și din întreaga țară începând cu 16 noiembrie.

1 thought on “Filmul ”Moromeții 2”, în premieră, la Alexandria

  1. Regizorul asta , Stere Gulea s-a ramolit sau ce problema are ???!!! Vad in poza asta din film ca scrie Primaria Comunei Silistea-Gumesti, judetul Vlasca !!! :)))) Bai nepoate , Silistea -Gumesti a fost totdeauna in jud. Teloeorman si niciodata in Vlasca. Talpa, unde a filmat el in doar 2 luni!!! partea a 2-a la Morometii tinea de comuna Silistea (simplu) judetul Vlasca si nicidecum de Silistea-Gumesti din jud. Teleorman- unde se petrece actiunea romanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *