Femeile trebuie să doarmă mai mult

E bine de știut faptul că somnul poate fi cel mai bun tratament în cazul multor afecțiuni. Un organism odihnit are capacitatea de a se reface și a se regenera cu o mai mare ușurință decât atunci când suntem supuși unor condiții de oboseală sau de stres.

În urma mai multor studii efectuate, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile sunt cele mai afectate de lipsa somnului. Acest lucru se datorează diferenței de structură dintre creierul masculin și cel feminin. În timp ce femeile reușesc să se mobilizeze pe mai multe dimensiuni în același timp, în cazul bărbaților lucrurile sunt distribuite în mod liniar. Astfel, solicitarea accentuată a funcțiilor cerebrale ale unei femei aduce după sine și o mai mare nevoie de somn și odihnă.

Nerespectarea unui program regulat de minimum 6 ore de somn pe noapte poate genera din nefericire o serie de afecțiuni serioase în rândurile reprezentanțelor sexului frumos.

Scăderea capacității metabolismului, urmată de creșterea greutății corporale, agitație și stări de iritabilitate, probleme de concentrare. Tot la acest capitol putem vorbi și despre riscul crescut pentru dezvoltarea problemelor cardiace.

Sesizăm o strânsă legătură între calitatea și durata somnului și nivelul tensiunii arteriale. Dacă în cazul bărbaților prezența unui nivel ridicat de testosteron în organism îi protejează pe aceștia de afecțiunile cardiovasculare și de manifestările negative ale privării de somn, se estimează ca numărul femeilor predispuse unui infarct este de 2,5 ori mai mare.

Somnul de frumusețe nu e un moft

În timp ce dormim nivelul de insulină se reglează și astfel dispare pofta nestăpânită pentru dulciuri și alimente nesănătoase. Pe lângă problema kilogramelor nedorite, câteva ore în plus de odihnă ne pot oferi un ten radiant, o piele mai frumoasă și o mai bună circulație a sângelui.

Ritmul alert în care se desfășoară viața noastră ne impune de cele mai multe ori un sacrificiu care ne poate costa chiar propria sănătate și longevitate.

Așadar, domnilor, săriți în ajutorul partenerelor voastre și din când în când oferiți-le cadou o oră de somn în plus. Pe principiul “un bărbat liniștit înseamnă o femeie fericită “, veți fi la rândul vostru încântați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *