20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

bursa

Facilităţi pentru angajatori! Statul încurajează patronii să angajeze tineri şi şomeri

Firmele care angajează tineri, şomeri sau pregătesc ucenici primesc bani de la stat. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.60/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul forţei de muncă, trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputatilor, a fost adoptat în Comisia de muncă ș iprotecție socială. Din această comisie face parte şi deputatul de Teleorman, Violeta Răduţ. Potrivit acesteia, ordonanţa “vizează în mod expres interesul public”.

Facilităţi pentru patroni

Potrivit deputatului telormănean, angajatorii care încadreaza in muncă absolvenți ai unei institutii de învatamant, primesc lunar, pentru o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2250 lei.

De asemenea, proiectul prevede “prima de activare, în valoare de 1000 lei, pentru șomerii neindemnizati, în cazul în care se angajează cu norma intreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni”.

Cine angajează şomeri primeşte bani de la stat

Mai mult, “angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 2.250 lei”.

Tinerii trebuie integraţi pe piaţa muncii

Şi nu sunt singurele facilităţi. Angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază lunar de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor.

Şi pentru angajatorii care încheie un contract de ucenicie beneficiază de o sumă în cuantum de 250 lei/lună.

Nu în ultimul rând, “angajatorul care încheie un contract de stagiu beneficiază, la cerere, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună”.

“Acestea sunt doar o parte dintre măsurile prin care PSD pune în aplicare prevederile Programului de Guvernare 2017-2020, luand în calcul necesitatea reducerii urgente a deficitului forţei de muncă, necesitatea integrării pe piaţa muncii a șomerilor de lungă durată, funcționarea în parametri normali a mediului de afaceri și, implicit, necesitatea realizării reformelor structurale pe piaţa muncii”, spune deputatul PSD, Violeta Răduţ.