29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Eroii Revoluției din județul Teleorman au fost uitați

Eroii Revoluției au fost uitați. Ca în majoritatea oraşelor din ţară, şi în Alexandria s-a scris istoria Revoluţiei din 1989. Acum 27 de ani, teleormănenii şi-au luat soarta în propriile mâini şi au ieşit în stradă. Şi aici, însă, au fost pierderi de vieţi omeneşti, printre cei căzuţi pe baricade aflându-se şi multi tineri. Astăzi, părinţii încă îndureraţi, alături de revoluţionarii aflaţi în viaţă au participat la comemorarea evenimentelor din 22 decembrie 1989.

22 decembrie 1989 a rămas în conştiinţa întregului popor român ca ziua în care a scapăt de dictatură. Şi în Teleorman, acum 27 de ani, tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi au ieşit în stradă să-şi apere libertatea. Şi aici s-a vărsat sânge.

Autoritățile și-au amintit de eroii Revoluției

De atunci, în fiecare an la această dată, eroii martiri ai revoluţiei sunt comemoraţi în faţa monumentului ridicat în cinstea şi în memoria lor.

La evenimentul de astăzi au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judetene, părinţii eroilor martiri, răniţi ai revoluţiei şi revoluţionari, reprezentanţi ai filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, membri ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale.

Primul care a spus câteva cuvinte despre ziua de 22 decembrie a fost prefectului Județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu.

Despre importanţa evenimentelor din decembrie 1989 a vorbit și vicepreședintele Consiliului Județam Telorman, Dănut Cristescu.

Vizibil emoționat de eveniment a fost și primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Nici unul dintre parlamentarii teleormăneni nu a fost prezent la ceremonie.

Prima zi de libertate, comemorată şi la Alexandria

Părinţii celor căzuti pentru libertatea românilor au rememorat cu emoţie în glas şi cu lacrimi în ochi evenimentele de acum 27 de ani.

După alocuțiuni, evenimentul a continuat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989.

Totul s-a încheiat cu defilarea militarilor.