20 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Crăciun fericit alături de cei dragi! Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Sărbătoarea de Crăciun este cel mai aşteptat moment al anului. Pretutindeni în lume, Crăciunul este considerat Sărbătoarea Iubirii şi a Familiei. Este cea mai frumoasă, caldă şi emoţionantă sărbătoare a lumii creştine. În această zi trebuie să uităm de griji, de supărări şi de obositorul cros prin viaţă şi să redevenim copii.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Se spune că în noaptea de Crăciun se deschid cerurile şi doar oamenii cu suflet curat îl vor putea vedea pe Dumnezeu stând la masa Raiului, avându-l în dreapta sa pe Sfântul Nicolae, unul din sfinţii pe care Îl iubeşte foarte mult.

În legătură cu Moş Crăciun, în lumea întreagă circulă numeroase legende: unele povestesc cum s-a născut Iisus în ieslea gospodăriei lui Crăciun, alte mărturisesc convertirea lui Crăciun la creştinism.

De Crăciun nu se spală rufe, nu se dau bani cu împrumut, dar în schimb se dă mâncare pe săturate animalelor din gospodărie.

Din ziua de Crăciun şi până la Bobotează, pe 6 ianuarie, copiii merg să colinde la casele prietenilor şi vecinilor creştini.

Mare atenție la ce și cât mâncăm!

Mesele copioase, stropite cu alcool, dau bătăi de cap oamenilor. Consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi îi aduc pe unii dintre noi pe patul spitalului. Pentru a evita astfel de neplăceri, medicii avertizează să se mănânce moderat.

Cei mai expuşi problemelor sunt cei care au postit. Medicii avertizează că reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, tocături sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori afecţiuni digestive. Aceste mâncăruri trebuie evitate şi de persoanele care suferă de gastrită, ulcer sau colici. Diabeticii nu trebuie să renuţe la tratament şi sunt sfătuiţi să evite mesele copioase şi dulciurile. De asemenea, cardiacii trebuie să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi sau sărate.

Redacţia TR News urează tuturor cititorilor Crăciun fericit!