21 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

profesoara

Elevul care și-a bătut profesoara de Cultură Civică a fost eliberat

Elevul care și-a bătut profesoara a fost eliberat din arest. Judecătorii Tribunalului Teleorman au admis contestația formulată de elev împotriva arestului preventiv. În urma audierii, magistrații au decis să respingă ”ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive privind pe inculpatul Păun Alin Valentin, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”.

A fost eliberat din arest

O săptămână. Atât a stat în spatele gratiilor elevul care și-a bătut profesoara. Acesta a constetat deciziaa arestului preventiv, iar judecătorii Tribunalului Teleorman i-au dat câștig de cauză.

”Respinge ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive privind pe inculpatul Păun Alin Valentin, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria. (…) Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12.12.2017 până la data de 09.02.2018, inclusiv, faţă de inculpatul Păun Alin Valentin”, se arată în decizia judecătorilor teleormăneni.

Obligații pe timpul eliberării

Deși a scăpat de arest și își poate petrece sărbătorile de Crăciun în sânul familiei, acesta are mai multe obligații pe care trebuie să le respecte în timpul controlului judiciar.

”- să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

– să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul judiciar în faţa se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei;

– să se prezinte la IPJ Teleorman, Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare sau la organul de poliţie desemnat, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat;

– să nu depăşească limita teritorială a judeţului Teleorman, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza;

– să nu intre în localuri în care se consumă băuturi alcoolice;

– să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, se mai arată în decizia instanței

În cazul nerespectării acestor obligații cu rea-credinţă, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Firul evenimentelor

În urmă cu o săptămână, în timpul orei de ”Cultură Civică”, mai mulți elevi ai Școlii din Poroschia și-au umilit și lovit profesoara. Aceștia nu s-au mulțumit cu atât. Au filmat întreaga scenă și au postat-o pe internet.