Elevii Școlii Ștefan cel Mare din Alexandria au spus ”STOP VIOLENȚEI” FOTO/VIDEO

Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare din Alexandria au spus STOP VIOLENȚEI. Acțiunea lor are loc în cadrul ”Săptămânii prevenirii criminalității”.

Stop violenței în familie

”Violența apare atunci când o persoană obține și menține puterea și controlul asupra altei persoane”. Cu acest mesaj au ieșit sute de elevi din Alexandria pe străzile din reședința județului. Micuții au realizat mesaje preventive (fluturaşi, felicitări, desene) pe tema violenţei împotriva femeilor pe care le-au distribuit tuturor femeilor pe care le întâlnit în zona centrală a orașului.

Săptămâna prevenirii criminalității

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii din Teleorman oferă informaţii cu privire la diferitele tipuri de infracţiuni cărora putem cădea victime şi, totodată, recomandări şi sprijin pentru reducerea riscului de victimizare.

În prima zi au fost desfăşurate acțiuni în municipiul Roşiorii de Vede dedicate minorilor, tinerilor şi părinţilor acestora. Tema a fost prevenirea consumului de alcool, tutun şi substanţe psihoactive. Polițiștii au discutat cu minorii, tinerii şi părinţii acestora pe tema consumului de alcool, tutun şi substanţe psihoactive.

A doua zi a fost dedicată violenței împotriva femeilor. Au fost desfășurate activităţi stradale în municipiul Alexandria pe tema prevenirii violenţei împotriva femeilor.

Ziua de miercuri este dedicată prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Cu acest prilej vor fi activităţi informativ-preventive cu elevii de la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria pe tema zilei. La activităţi vor participa ca invitaţi doi foşti deţinuţi care au săvârşit infracţiuni în perioada adolescenţei şi care îşi vor împărtăşi experienţa şi vor oferi recomandări tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *