17 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

După zăpadă și ger urmează inundații

După zăpadă și ger vin inundațiile. Abia am scăpat de coduri, de drumuri închise că ne paste un alt pericol: inundațiile.

Mai multe gospodarii sunt inundate

Topirea zăpezii căzută în ultimele zile ale lunii februarie creează probleme. Mai multe localități din județul Teleorman sunt în pericol de inundații. Deja apa a inundat mai multe gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir în localitatea Furculești, sat Voievoda se intervine pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte) cu 1 ASAS, 3 subofițeri și 1 motopompă transportabilă.

O altă intervenție este în localitatea Drăgănești Vlașca. Pompierii încearcă să evacueze apa din 2 gospodării (curți) și o locuință. Se intervine cu 1 ASAS, 2 motopompe (1 motopompă remorcabila aparținând ISU Teleorman și 1 motopompă a CLSU Drăgănești Vlașca), 1 excavator și 1 vidanjă, 1 ofițer, 6 subofițeri și 10 membrii ai CLSU Drăgănești Vlasca.

Nu în ultimul rand, în localitatea Drăgănești Vlașca, sat Văceni se intervine pentru evacuarea apei din două gospodării (curți) cu 1 APIC și 1 motopompă remorcabila, 1 ofițer și 3 subofițeri.

Autoritățile sunt la fața locului

La fata locului, pentru verificarea situatiei din teren si luarea masurilor necesare restabilirii starii de normalitate, au fost prezenti astazi presedintele CJSU Teleorman – dl. Prefect Florinel Dumitrescu si Vicepresedintele CJSU – Inspector Sef al ISU Teleorman, colonel Marius Stancu.

In continuare, situatia va fi monitorizata atent prin intermediul Comitetului local pentru situatii de urgenta al localitatii Draganesti Vlasca, iar daca se va solicita sprijin pentru evacuarea apei din zona, se vor suplimenta fortele si mijloace de interventie.