15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Angajări la Spitalul Județean Spitalul TBC din Roșiorii de Vede face angajări Spitalul Județean de Urgență din Alexandria face angajări spitalul judetean de urgenta alexandria

Dosar penal pe numele unor angajați ai Spitalului Județean din Alexandria

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean din Alexandria s-au ales cu dosar penal pentru că au pus în pericol sănătatea pacienților, dar și a cadrelor medicale.

În plină pandemie de coronavirus, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria iau la întrebări cadrele medicale de la Spitalul județean din Alexandria.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Alexandria, “la data de 29 martie, organele de poliție din cadrul IPJ Teleorman- SIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art 297, alin 1, Cod Penal, și zădărnicia combaterii bolilor, faptă prevăzută de art 352 Cod Penal, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”.

Totul a pornit de la cazul unei paciente din comuna Țigănești, confirmată cu Covid-19.

“În perioada 28-29.03.2020, cu ocazia acordării îngrijirilor medicale unei paciente din comuna Țigănești, județul Teleorman, confirmată ca fiind infectată cu Coronavirus, funcționarii publici din cadrul Spitalului Județean Alexandria nu au luat toate măsurile legale pentru a împiedica răspândirea acestui virus, fiind pusă în pericol sănătatea altor persoane – pacienți și cadre medicale”, se mai arată în informarea procurorilor alexăndrineni.

Și procurorii fac apel să respectam masurile și să evităm cât mai mult ieșirile.

“Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria atrage atenția asupra necesității respectării măsurilor impuse de către autorități”, încheie reprezentații Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria